18. syyskuuta 2013

Halloumipaprikat

Tällainen osui silmiin jostakin ja osoittautui todella kivaksi. Annos on tässä iso ja riittää kahden isonälkäisen ihmisen koko päivälliseksi sekä vielä hiukopalaksi seuraavalle päivälle. Sopii puolittaa oman tarpeen mukaan :).

4-5 isoa paprikaa
500 g halloumi-juustoa

Kastikkeeseen:
6 rkl sitruunamehua
6 rkl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
2 punaista chilipalkoa
4 rkl pinjansiemeniä


Puolita paprikat ja laita 200-asteiseen uuniin noin 15 minuutiksi pehmenemään. Leikkaa halloumi paksuiksi siivuiksi/kimpaleiksi ja laita yksi kuhunkin paprikanpuolikkaaseen, kun tulevat uunista. Laita sitten koko höskä takaisin uuniin vielä n. 15 minuutiksi, eli kunnes halloumi alkaa sopivasti ruskistua.

Paahda pinjansiemeniä pannulla hetki. Hienonna chili ja valkosipuli (itse hienonnan ihan koneella, koska tässä ei ole palaset kivoja). Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja lusikoi uunista tulleiden halloumipaprikoiden päälle. Nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti