5. heinäkuuta 2015

Hellepäivän jäätee

Kirjoittelin Rouvain päivällisen FB-sivuille jääteereseptin, ja totesin että pistetään talteen myös tänne. :)


Teehen tarvitaan:
- Lasikannu, vähintään 1,5 l
- Noin 1,2 l vettä
- Noin 5 pussia Earl Grey -teetä

Sokerisiirappiin:
- 1 dl vettä
- 2 dl sokeria

Taustaa: Lasikannua käytetään siksi, että tee värjää herkästi muovin ja myös maku tarttuu. Jos tekee jääteetä muovikannussa, kannattaa siis varautua siihen, että kannun joutuu jatkossa dedikoimaan tähän tarkoitukseen.

Laita lasikannuun hieman yli litra kylmää vettä ja noin 5 teepussia. Meillä oli Clipperin Earl Greytä, joka on toiminut mainiosti. Peitä kannu ja anna seistä jääkaapissa 8-10 tuntia. Ei haittaa, vaikka teestä tulisi vahvaa - sitä on helppo laimentaa myöhemmin kylmällä vedellä. Kalasta teepussit pois kannusta. Olen antanut kertoa itselleni, että kylmähaudutuksella teestä tulee pehmeämmän makuista, eikä siihen tule niin paljon sitä kitkeryyttä, joka teestä helposti muuten puskee läpi.

Jäätee makeutetaan sokerisiirapilla. Laita kattilaan 1 dl vettä ja 2 dl sokeria ja lämmitä kiehuvaksi. Sekoittele, kunnes samea neste muuttuu kirkkaaksi. Meidän makuumme tämä määrä sokerisiirappia on melko sopiva noin 1,2 litraan teetä, mutta jos pidät vähemmän makeasta, lisää ensin puolet sokerisiirapista, sekoita ja maista.

Kuvassa tee on koristeltu tuoreilla mintunoksilla. Teehen sopii myös esimerkiksi pala sitruunaa tai limeä. Nauti kylmänä jääpalojen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti