25. kesäkuuta 2011

Revittyä porsasta ja omenaa

n. 1,5 kg pala sianlihaa
1 dl sokeria
2 tl suolaa
2 tl rouhittua mustapippuria
2 tl chilimausteseosta
1 pakasterasia omenasosetta (sokeroimatonta)
vettä

"Shredded pork" on ilmeisesti Yhdysvaltain etelävaltioista kotoisin oleva konsepti, joka muistuttaa suomalaista uunipaistia vietynä äärimmäisyyksiin. Nesteinä käytetään monenlaisia asioita oluesta ketsuppiin, tässä versiossa omenasosetta. Lihaksi kelpaa suunnilleen mikä vaan sianliha, mutta fileitä ei kannata tähän tuhlata kun idea on joka tapauksessa hauduttaa sitä tuntikausia. Itse olen tehnyt vastaavaa ainakin selästä, lavasta, ja paistista.

Sekoita muut mausteet sokeriin. Hiero sokerimausteseos sianlihan pintaan ja poimuihin. Laita liha kannelliseen uunivuokaan. Kaada sinne omenasose ja lisää vettä niin että lopputulos on paksuhkoa kastiketta ja liha peittyy noin puoliksi.

Laita vuoka uuniin, kansi kiinni, 150 asteeseen. Kolmen tunnin kohdalla avaa vuoka ja hajota liha muutamaksi isoksi palaksi jotka suunnilleen peittyvät nesteeseen. Laita kansi takaisin ja hauduta vielä 150 asteessa pari tuntia.

Nouki liha kastikkeesta toiseen kulhoon tai vuokaan ja revi esimerkiksi kahden haarukan avulla hammastikuiksi. Lihan pitäisi tässä vaiheessa hajota palasiksi lähes pelkästä kosketuksesta; jos repiminen vaatii työtä, hauduta lisää. Poista mahdolliset kalvot jne tässä vaiheessa. Lisää kulhoon uunivuoasta kastiketta niin, että lopputulos on tarkoitukseesi sopivan mehukasta.

Tätä ruokalajia syödään sen kotimaassa mm. riisin kanssa, tortillan täytteenä, maissileivän kanssa, tai kuten tänään tehtiin majoneesin ja salaatinlehtien kera sandwich-tyyppisinä leipinä. Suomalaiskansallinen perunakin epäilemättä menettelisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti