19. maaliskuuta 2011

Katkarapumajoneesi

Tämä kastike sopii hyvin satunnaisen kalaa-ja-perunaa -ruuan kaveriksi. Meillä on testattu röstiperunoiden ja paistetun pangasiusfileen sekä kalapuikkojen kanssa. Normaalidisclaimerina tämä on taas perheversio, mutta aika helposti puolitettava annos.

200 g majoneesia
200 g ranskankermaa
noin 200 g katkarapuja
noin 1 rkl valko- tai omenaviinietikkaa
noin 1 tl sipulijauhetta
tilliä maun mukaan

(Sulata katkaravut tarvittaessa.) Silppua katkaravut kohtalaisen pieniksi. Mittaa kulhoon majoneesia ja ranskankermaa ja sekoita. Jos muutat annoskokoa niin säilytä kuitenkin 1:1 -suhde näillä. Sekoita joukkoon katkaravut, etikka ja mausteet. Mikäli et vierasta sipulisattumia, korvaa sipulijauhe pienellä silputulla sipulilla. Peitä kulho ja laita jääkaappiin vetäytymään noin tunniksi.

Maistuu oikein hyvältä paistetun kalan kaverina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti