18. elokuuta 2013

Uunissa haudutettua naudanrintaa

Naudanrinta eli brisketti on vähän harvinaisempi lehmänpalanen. Allaoleva kokeilu tapahtui Hereford-niittylihalla ja rintakimpaleella, jossa oli rasvaa vähän liiankin kanssa. Lopputulos oli kuitenkin niin maukas, että se kannattaa laittaa muistiin. Verkosta löytyy useita erilaisia ohjeita naudanrinnan valmistukseen, mutta niihin verrattuna tämä variaatio naudan ribseille tarkoitetusta ohjeesta tuotti erittäin helposti ja vaivattomasti kerrassaan herkullista ruokaa.

Ainekset:
 • 1-1.5 kiloa naudanrintaa
 • suolaa, pippuria tai väkevää grillimaustetta
 • jotain nestemäistä marinointikastiketta
Naudanrinta on litteä pala jossa on kerroksittain lihaa ja rasvaa. Toisella puolella on yleensä enemmän rasvaa ja toiselta puolelta kannattaa tarkistaa ettei pohjakalvo ole liian paksu, jolloin se kannattaa poistaa. Tässä tapauksessa ei ollut.
 1. Hiero lihan kaikki pinnat runsailla mausteilla, kuten väkevällä ja kuivalla grillimausteella. 
 2. Kääri liha huolellisesti folioon. Paketin tulisi olla tiivis.
 3. Aseta liha uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin.
 4. Kypsennä 3 tuntia 150. asteen lämpötilassa
 5. Ota vuoka uunista, avaa foliokäärön yläpinta vaikka veitsellä leikaten ja valele paistin pintaa nestemäisellä marinointikastikkeella (käytin itse Saarioisten Marinointikastiketta ja ripottelin päälle vielä karkeasti rouhittua pippuria).
 6. Laita vuoka takaisin uuniin ja anna paistua foliokäärö avattuna 20 minuuttia lisää
 7. Ota vuoka uunista ja anna lihan vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista
 8. Leikkaa poikkisyin, sen pitäisi olla helppoa. Jos tunnet syöjien mieltymykset, voit leikata myös paloissa olevan rasvakerroksen pois. Jos liha on kypsää, sen pitäisi irrota helposti.
 9. Nauti sopivan lisukkeen (Paven radioaktiivinen juustoperunavuoka) ja juoman kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti