18. huhtikuuta 2009

Uunilahna

Tämä on netistä löydetty ohje, jota olemme muokanneet niin reippaasti, että alkuperäistä ei enää tunnista. Aivan järjettömän hyvää.

Ainekset:
Lahna
Suolaa
Pippuria
Rosmariinia
Timjamia

Täyte:
Valkosipulia
1 sipuli
5 herkkusientä
Suolaa
Pippuria
Jotain yrttejä

Liemi:
1 sitruunan mehu
2 tl kalafondia
4 rkl oliiviöljyä
1,5 dl valkoviiniä

Uunin lämpötila 200

Pese ja kuivaa suomustettu ja avattu kala, ja hiero sisään suola, pippuri ja yrtit. Jos kala on iso, hiero suolaa myös vähän päälle. Yrtit voivat olla mitä tahansa, ja sekä kuivatut että tuoreet käyvät. Laita kala öljytylle uunivuoalle.

Paista sipuli, herkkusienet ja valkosipuli ja lisää mausteet. Tunge kalan sisään.

Sekoita liemen ainekset, ja kaada kalan päälle. Paista uunissa 30 minuuttia, valele välillä liemellä.

Lahnan sijasta olemme kokeilleet myös siikaa, mutta ei tullut läheskään yhtä hyvää. Tuli hyvää tietysti, mutta ei lahnan veroista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti