26. huhtikuuta 2009

Palviluukeitto

~1 kg palviluita/savuluita
8-10 isohkoa perunaa
muutama porkkana
2 sipulia
naurista/lanttua
palsternakkaa
mustapippuria
~2,5 l vettä

Keitä luita puolisen tuntia. Kuori ja pilko sillä aikaa juurekset. Nosta luut liemestä ja raaputa liha irti niistä. Laita liha ja juurekset ynnä mausteet takaisin liemeen ja keitä hitaasti kypsäksi.

Luita saa ainakin Hakaniemen hallista, tuurilla myös isommista marketeista. Pyydä kauppiasta sahaamaan luut valmiiksi palasiksi.
Juureksia tähän voi laittaa ihan oma maun mukaan vaikka mitä, samoin mausteita
(esim. persiljaa ja laakerinlehtiä, joita mä en harrasta). Mustapippurit laitetaan
perinteisesti keittoon kokonaisina, mä laitan rouhittuna ettei tarvitse purra
pahanmakuisia pippureita syödessään.
Lihan raapiminen luista on jonkin verran työlästä. Mä käytän siihen haarukkaa ja
kuorimisveistä.
Tämä on todella herkullinen perinneruoka!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti