Cannellonien täyttäminen on vähän nysvä, mutta lopputulos on maukas (ja erittäin täyttävä).
Noin 20 valmista cannelloniputkea
650 g hunajamarinoituja broilerin fileesuikaleita
150 g pekonikuutioita tai -silppua
1-2 sipulia
Tölkki yrttimaustettua tomaattimurskaa
3 dl ruokakermaa
2 tl maissijauhoa
n. 200 g mozzarellaraastetta
Suolaa, mustapippurirouhetta ja muskottipähkinää maun mukaan
Ruokaöljyä tai margariinia vuokaan
Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele tai öljyä suuri laakea uunivuoka kevyesti.
Silppua sipuli. Paista pekoni ja sipuli pannulla, ja lisää joukkoon broilerinsuikaleet kun pekonista alkaa irrota rasvaa pannulle.
Kun liha on kypsää, lisää joukkoon tomaattimurska ja noin 2/3 ruokakermasta. Sekoita maissijauho ja loput ruokakermasta kupissa hyvin niin, ettei maissijauho möykkyynny. Kun kastike kiehuu, valuta ruokakerma-maissijauhoseos joukkoon kevyesti sekoittaen. Lisää kiehuvaan kastikkeeseen vielä noin puolet mozzarellaraasteesta. Ota kastike pois hellalta kun juusto on sulanut ja kastike sakeutunut.
Täytä cannelloniputket. Itse laitan putken pystyyn vuokaan, ujutan täytteen sisään pitkävartisella pikkulusikalla lusikoiden ja yritän olla valuttamatta tulikuumaa kastikenestettä sormille. Pyri keräämään putkien sisälle mahdollisimman paljon sattumia. Kun putket on täytetty, levitä jäljelle jäänyt kastike sekä loput mozzarellat vuokaan cannellonien päälle. Paista uunissa noin puoli tuntia.
Nauti. Varo polttamasta kieltäsi, äläkä syö liikaa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti