9. heinäkuuta 2009

Suolapähkinäpikkuleivät

Nybergin koekeittiö muunteli ja yhdisteli pikkuleipäreseptejä kaapeista löytyvien ainesten mukaisesti. Tulos oli vähän hassun ja möykkyisen näköinen mutta maukas.

n. 1 dl suolapähkinöitä (testiversiossa maapähkinää jatkettuna vähän hasselpähkinäouheella)
100 g margariinia
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoa
2 dl pikakaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta

Ota margariini huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leipomista, niin että se pehmenee. Laiskan kokin vaihtoehto on toki pehmentää margariini mikrossa, mutta älä kuitenkaan sulata rasvaa.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. (Tai vähän alle.)

Pilko suolapähkinät rouheeksi esimerkiksi perunanuijalla tai kaulimella, tai vaikka keittiöveitsellä.

Sekoita pehmeä margariini ja fariinisokeri tasaiseksi massaksi. Riko kananmuna joukkoon. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe, ja yhdistä kuivat aineet margariiniseokseen. Lisää lopuksi mukaan pähkinärouhe ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikina teelusikalla pieniksi kasoiksi pellille ja litistä kevyesti kekseiksi. Paista uunin keskitasossa noin 10 min, kunnes keksit ovat kypsiä eli sievän ruskeita. Keksit ovat lämpiminä pehmeitä, mutta kovettuvat viilentyessään hieman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti