27. syyskuuta 2009

Artisokkapasta

4 annosta

8 dl pennepastaa

Kastike:
4 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 tölkki (190g) latva-artisokkaa öljyssä tai persiljamarinadissa (ei suolavedessä, se on halvempaa muttei ollenkaan niin hyvää)
1 rkl sitruunamehua
suolaa
1/2 dl oliiviöljyä

Lisäksi:
8 viipaletta pekonia tai kesäkurpitsaa (höylää juustohöylällä kurpitsasta pitkittäin siivuja)
parmesania
persiljaa
mustapippuria

Kuori sipulit, leikkaa pienemmiksi. Kuori valkosipuli. Valuta artisokat.
Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa.
Keitä pasta, sekoita kastike kuumaan pastaan.
Paahda pekoni tai kesäkurpitsa pannulla.
Kokoa aineksista annokset.

Artisokka on vähän kallista, mutta pidän sitä aina kaapissa. Muistakin aineista suurinta osaa löytyy aina, joten tämä on loistava ruoka yllätysvieraille tehtäväksi - helppo, juhlava ja herkullinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti