28. syyskuuta 2009

Tomaattinen kirjolohi-katkarapupasta

Perheenemännän resepteistä suurin osa tuntuu olevan erilaisia pastamössöjä. Tämä versio on vaihteeksi merenelävistä. Oma annokseni on iso pata josta perhe syö useamman päivän, määrät kannattaa puolittaa pienemmälle porukalle.

Loraus öljyä paistamiseen
5-600 g kirjolohisuikaleita, mieluiten yrttimarinadissa
Pussi (n. 300 g) katkarapuja
2 pussia (n. 300 g) pakastepinaattia
Tölkki (n. 400 g) yrttimaustettua tomaattimurskaa
Purkki (n. 2 dl) kevyttä ruokakermaa, tai noin 1 dl oikeaa kermaa
Suolaa ja valkopippuria maun mukaan
(Ripaus cayennepippuria tai chiliä)

n. 500 g tummaa pastaa, esim. ruispastaa
Kalaliemikuutio

Paista kirjolohisuikaleet. Laita samalla makaronin keitinvesi kiehumaan (ja muista pudottaa makaronit ja kalaliemikuutio joukkoon jossain vaiheessa kastikkeen teon lomassa).

Lisää paistinpannulle jäinen pinaatti. Kun pinaatti on sulanut, lisää joukkoon tomaattimurska ja tomaattimurskan kiehuessa myös (ruoka)kerma. Lisää kohmeiset katkaravut kastikkeen joukkoon vasta pari minuuttia ennen kuin pasta valmistuu, niin että ne ehtivät sulaa ja lämmetä mutta eivät kiehu sitkeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta makaronit ja sekoita kastikkeen joukkoon.

Ruokaan voi sekoittaa tarjoiluvaiheessa myös tipan sitruunamehua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti