10. lokakuuta 2009

Porkkanakakku

Tästä porkkanakakusta tuli oikein maukasta. Kuorrutus on vähän löysempää kuin kahvilantädin kakussa, mutta hyvää silti.

Kakkupohjaan:
4 suurehkoa porkkanaa
4 kananmunaa
3 dl sokeria
1,5 tl ruokasoodaa
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl (tai maun mukaan) kanelia
ripaus suolaa
1,5 dl oliiviöljyä (toki muukin ruokaöljy käy)
3 dl vehnäjauhoja

Kuorrutukseen
1 rasia (200 g) maustamatonta Philadelphiaa (tai vastaavaa tuorejuustoa)
1 purkki (200 g) Valion sitruunamaustettua ruuanlaittorahkaa
noin 2 rkl sitruunamehua
noin 1,5 dl tomusokeria

Raasta porkkanat raastimen pienimmillä rei'illä. Laita uuni kuumenemaan noin 175 asteeseen (meillä on kiertoilmauuni, kiertoilmattomammalla voi lämpöä vähän lisätä). Voitele ja mielellään myös korppujauhota tasapohjainen kakkuvuoka tai esimerkiksi iso piirakkavuoka.

Vatkaa kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe sekä öljy yhä vatkaten. Lopuksi vaihda vatkain puuhaarukkaan ja sekoita vehjänjauho ja porkkanaraaste varovasti joukkoon. Kaada taikina uunivuokaan ja tyrkkää uuniin n. 45 minuutiksi.

Nosta valmis kakku ikkunalaudalle jäähtymään ja kippaa pois vuoasta vasta kunnolla jäähtyneenä.

Sekoita puuhaarukalla tuorejuusto, rahka, sitruunamehu ja tomusokeri. Kuorrutuksesta tulee paksumpaa jos lisäät tomusokerin määrää, mutta kannattaa maistaa ettei tule äkkimakeaa. Levitä kuorrutus jäähtyneen kakkupohjan päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti