2. kesäkuuta 2010

Kukkakaalilipstikkakeitto

1 kukkakaali
5-6 perunaa
n. 20 tuoreen lipstikan lehteä
vettä
mustapippuria
200 g tuorejuustoa

Laita kattikaan kukkakaali lohkoina, perunat, lipstikka ja maun mukaan pippuria. Suolaa ei mielestäni lipstikan kanssa tarvita mutta laita sitäkin jos haluat. Lisää vettä niin että kasvikset peittyvät ja keitä kunnes ne ovat pehmeitä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää tuorejuusto ja hämmentele niin kauan että se on kokonaan sulanut keittoon.

Itse käytin Valion Viola-sarjan sinihome-tuorejuustoa, mutta varmaan sopii joku muukin. Keitto on hyvää myös kylmänä.

(Lipstikka eli liperi on yrtti, joka on tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti