29. joulukuuta 2010

Joulaatikoista sosekeitoksi

Jäikö sinulta joululaatikoita yli ja olet lopen kyllästynyt niihin. Ei hätää, niistä saa ihanan sosekeiton vähän höystämällä.

n 170g porkkanalaatikkoa
n 350g lanttulaatikkoa
1 bataatti
1 sipuli
1 purkki chilillä maustettua tomaattimurskaa
reilu pala tuoretta inkivääriä
sambaolek tahnaa tai muuta chilimaustetta
kasvisfondia
pippurista yrttimaustetta
valkopippuria
(Muutama kynsi valkosipulia)

Kuori ja paloittele batatti ja sipuli ja inkivääri ja keitä noin 20 min kattilassa kasvisfondin kanssa siten että vesi peittää kasvikset kunnolla. Kun kasvikset ovat pehmeitä soseuta ne sauvasekoittimella tms keitinliemessään. Lisää mukaan tomaattimurska ja riittävästi vettä jotta seos alkaa muistuttaa ohutta keittoa. Kuumenna uudelleen ja lisää laatikot ja tarpeeksi vettä jotta keitosta tulee itsellesi mieluisen paksuista. Mausta oman maun mukaan Kasvisfondilla, chilillä, pippurilla, yrttimausteella ja halutessasi valkosipulilla.

Bataatin voi korvata isommalla määrällä porkkanalaatikkoa, perunalaatikkokin tai ihan perunat voisivat sopia pehmentämään lantun makua. Suhteen pitäis olla max puolet lanttulaatikkoa ja loput jotain makeampaa/pehmeämpää juuresta.

Tarjoile sellaisenaan tai nokareen ranskankermaa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti