29. joulukuuta 2010

Makoisa lihapata uunissa

n 700 g karjalanpaisti lihaa
Pieni pussi pakastettuja babyporkkanoita tai porkkana viipaleita
4-6 Rosamunda perunaa
3-4 pikkusipulia tai ½ purkki hillosipuleita
1-2 tölkkiä kokonaisia säilyke herkkusieniä
Kokonaisua mustapippureitä
Lihafondi
Lihalientä
n 2 dl valko tai punaviintä (mitä nyt sattuu kotoa löytymään) (optionaalinen)
Pieni prk tomaattipyrettä (optionaalinen)
Maun mukaan valkosipulia, paprikamaustetta, pippureita

Kuori ja pilko perunat ja sipuli isoiksi lohkoiksi ja laita isoon kannelliseen uunivuokaan/-pataan. Lisää joukoon porkkanat ja herkkusienet. Ruskista liha kevyesti pannulla. Sekoita lihat kasvisten joukkoon .

Tee reilusti lihalientä ja mausta liemi makusi mukaan valkosipulilla , parikalla ja halutessasi tomaattipyreellä (tuo burgundinpata tyyppistä vivahdetta). Liemi saa olla melko suolaista ja voimakasta sillä padallinen kasviksia syö makua melkoisesti. Halutessasi kaada viini kasvisten ja lihan joukoon ja täytä loput padasta lihaliemellä siten että kasvikset juuri ja juuri peittyvät . Heitä sekaan reilusti mustapipureita.

Paista uunissa n 180 asteessa n 2-3 tuntia kunne sliha on mureaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti