29. joulukuuta 2010

Possua omeinaisessa kermakastikkeessa

1 possun sisäfile tai muutama possupihvi tai kyljys
n 2-3 dl sokeroimatonta omenasosetta (vinkki esim vauvanruoka omenasose on sokeiromatonta)
2dl ruokakermaa
Lihafondia
Sinappia (miuluiten makeahkoa)
Pippurisekoitusta (esim 5-pippuri)
Hieman hunajaa (optionaalinen jos ei käytä makeahkoa sinappia)

Leikkaa possun sisäfile ohuiksi pikku pihveiksi. Paist a pihvit pannulla ja mausta lihafondilla ja pippurilla. Nosta pihvit sivuun hetkeksi. Kaada pannuun kerma ja omenasose, lisää maun mukaan lihafondia kunnes saat sopivan suolaisuuden itsellesi, lisää hivenen pippuria ja mausta sinapilla oman maun mukaan. Jos sinula ei ole makeaa sinappia pieni tippa hunajaa voi pehmentää sinapin vivahdetta sopivasti. Lisää lihat taas kastikkeeseen ja anna hautua miedolla lämmöllä 5-10 minuttia. Jos käytät kyljyksiä sisäfileen sijaan hauduta vähän pidempään.

Omenasoseen voi korvata raastamalla pari omenaa ja paistamalla raaste pehmeäksi, mutta valmissose on helpompaa ja nopeampaa.

Tarjoile keitettyjen perunoiden, riisin tai pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti