21. syyskuuta 2011

Kesäkurpitsa-suklaakakku

Ei, otsikossa ei ole typoa. Tällä ohjeella tuli kerrassaan mainiota mehevää ja kosteaa kakkua. Ilmeisesti kesäkurpitsa kostuttaa kakkupohjaa sopivasti. Pohjana on jotakuinkin perus-sokerikakun taikina, viriteltynä hämmentävän toimivalla yhdistelmällä täytteitä. Makuun ja tekstuuriin kesäkurpitsa ei tuo juuri mitään, kyllä tämä lähinnä suklaakakku loppujen lopuksi on.

5 dl sokeria
4 munaa
2,25 dl öljyä

4 dl vehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia

300-350 g kesäkurpitsaa raasteena (~5-6 dl?)
100 g siemeniä, pähkinöitä tms. rouheena
100 g tummaa suklaata rouheena

  1. Vaahdota munat ja sokeri, lisää öljy.
  2. Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja mausteet. Lisää muna-sokeriseos.
  3. Lisää taikinaan lopuksi kesäkurpitsa, pähkinärouhe ja suklaarouhe.
  4. Paista 200 asteessa n. 30 min.
  • Tästä määrästä tulee syvässä uunipannussa (30x25) melko korkea kakku, eli varmaan sen voi paistaa myös tavallisella syvällä uunipellillä (35x30) vähän matalampana.
  • Öljyn ja sokerin määrää voinee halutessaan vähentää reippaasti; tuossa on molempia tuplasti verrattuna tyypilliseen sokerikakkupohjaan ja sokerikakun voi tehdä kokonaan rasvattomanakin.
  • Alkuperäisessä reseptissä oli sekä soodaa että leivinjauhetta, mutta kaipa n. 1-2 tl jompaa kumpaa riittäisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti