5 dl sokeria
4 munaa
2,25 dl öljyä
4 dl vehnäjauhoa
1/4 tl leivinjauhetta
2 tl ruokasoodaa
1 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
3 tl kanelia
300-350 g kesäkurpitsaa raasteena (~5-6 dl?)
100 g siemeniä, pähkinöitä tms. rouheena
100 g tummaa suklaata rouheena
- Vaahdota munat ja sokeri, lisää öljy.
- Sekoita jauhoihin sooda, leivinjauhe ja mausteet. Lisää muna-sokeriseos.
- Lisää taikinaan lopuksi kesäkurpitsa, pähkinärouhe ja suklaarouhe.
- Paista 200 asteessa n. 30 min.
- Tästä määrästä tulee syvässä uunipannussa (30x25) melko korkea kakku, eli varmaan sen voi paistaa myös tavallisella syvällä uunipellillä (35x30) vähän matalampana.
- Öljyn ja sokerin määrää voinee halutessaan vähentää reippaasti; tuossa on molempia tuplasti verrattuna tyypilliseen sokerikakkupohjaan ja sokerikakun voi tehdä kokonaan rasvattomanakin.
- Alkuperäisessä reseptissä oli sekä soodaa että leivinjauhetta, mutta kaipa n. 1-2 tl jompaa kumpaa riittäisi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti