13. syyskuuta 2012

peruna-munakoiso-curry

Kasviscurry Texasin ja Myyrmäen vieraille (6 hengelle, jäi yli):

öljyä
2 porkkanaa
4 perunaa (jauhoisia, Rosamunda)
2 pienehköä munakoisoa
tölkki (400g) kikherneitä
1 pikkupurkki (70g) tomaattipyreetä
500g tölkki tomaattimurskaa
3 erittäin kukkurallista ruokalusikallista turkkilaista jogurttia

mausteet:
2 kukkurallista teelusikallista garam masala jauhetta (ruskeaa)
2 kukkurallista ja 1 vähemmän kukkurallinen teelusikallinen tandoori masala jauhetta (punaista)
1 kukkurallinen teelusikallinen kurkumaa
2 kukkurallista teelusikallista punaista currytahnaa (chiliä 12%)
0.5 dl sweet thai chilikastiketta (pullossa, chiliä 14%)
1 ei-kukkurallinen teelusikallinen jauhettua mustapippuria

Iso kattila tai wokpannu
Pienempi kattila perunoiden keittämiseen

Pilko porkkanat pieneksi, ja ala kuullottamaan runsaassa öljyssä. Muuten käyttäisimme sipulia, mutta Myyrmäki ei syö sipulia, joten porkkanaa. Koska jotain on pakko kuullottaa. Lisää öljyä ja mausteet ja kikherneet (vain herneet, ei säilykepurkin nestettä). Kuori ja kuutioi perunat n. 1 cm kuutioiksi, ja keitä lähes kypsiksi. Kuutioi munakoisot. Texas halusi myös kuoria ne. Lisää pannulle öljyä ja munakoisot. Levyä voi pitää lämmöllä 4 tai 5. Paistele ja sekoittele jonkin aikaa (ainakin 10 min.) kunnes munakoisot alkavat imeä öljyä ja pehmenemään, samalla paistos pienenee tilavuudeltaan. Jos pannun pohja alkaa vaikuttaa kuivalta, lisää öljyä. Lisää tomaattisoseet ja perunat. Sekoittele kunnolla. Lisää jogurtti. Sekoittele huolella. Anna hautua jonkin aikaa, välillä sekoittaen. Tarjoa riisin kanssa.

Spekulaatiota: olisi voinut porkkanoiden kanssa kuullottaa 4 tähtianista (ne pitää sitten poimia pois, ovat liian kovia syötäväksi). Ja tietysti pari sipulia.  Ja lisätä pari teelusikallista raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa mausteisiin. Mutten muistanut. Ja jos ei 100% kasvisruokaa tarvitse tehdä, niin tujaus thai-kalakastiketta (sitä litkua mikä haisee kauheelle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti