9. syyskuuta 2012

Inkivääriporsas

porsaan lapa
tuoretta inkivääriä (iso pala)
valkosipulia (4-5 kynnetöntä)
chiliä (1 kunnolla tulinen palko ilman siemeniä)
purkki kookosmaitoa
1,5 dl soijakastiketta
1 dl (hunajalla maustettua) Bulgarian jugurttia
1 tl kurkumaa

Pilko inkivääri, valkosipuli ja chili pieneksi ja sekoita ne kookosmaitoon ja soijakastikkeeseen. Määrät ovat ohjeellisia ja riippuvat mausta ja mausteiden vahvuudesa. Laita kannelliseen uunivuokaan porsaanlapa ja kaada kastike päälle. Sulje kansi. Hauduta 125-asteisessa kunnes liha hajoaa kahdella haarukalla vedettynä helposti kappaleiksi, eli luokkaa 5-6 tuntia. Käännä lapa kerran haudutuksen aikana.

Ota vuoka uunista. Liemi näyttää tällä hetkellä todella epämääräiseltä, mutta älä siitä välitä. Erottele lihasta syötävät osat paistinpannuun ja silppua ne "tikuiksi" käyttäen apuna kahta haarukkaa; heitä luut, rasvanpalat jne pois. Siivilöi paistinpannuun lihojen päälle uunivuokaan jäänyt liemi. Kuumenna kiehuvaksi, lisää jugurtti ja kurkuma.

Tarjoa riisin kanssa.

(Jugurtiksi meni hunajamaustettua varianttia lähinnä siksi, että kaapissa ei ollutkaan sitä luonnonjugurttia mitä ihan varmasti piti olla, mutta hunaja osoittautui ihan hyväksi lisäksi.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti