26. tammikuuta 2013

Pollyn Baby Pecan Pies

Tämä resepti on blogisaalista monen, monen vuoden takaa, brittiläiseltä neuleblogitutulta. Tein näitä eilen illalla pitkästä aikaa. En ota vastuuta akuutista diabeteksen tai sepelvaltimotaudin puhkeamisesta, jos näitä syö, koostuvat kuitenkin enimmäkseen voista ja kahdenlaisesta sokerista.

Taikinaan

125 g voita (tai margariinia, mutta voilla tulee parempaa)
2,5 dl jauhoja
1 dl tomusokeria

Täytteeseen

2-3 dl "aivopähkinöitä", vähän paloiteltuna mutta ei murskana (alkuperäinen ohje neuvoo jakamaan jokaisen pähkinän neljään osaan, mutta en ole viitsinyt ruveta niin tarkaksi)
60 g voita, hyvin pehmeänä tai sulatettuna
1 kananmuna
2,5 dl fariinisokeria
1 tl vanilja-aromia (hätätilassa myös vanilja- tai vanilliinisokeri välttää)

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja työstä palloksi. Jos seos tahtoo välttämättä leikkiä epämääräistä jauhomurua eikä taikinaa, lisää pikkuisen voita tai ruokalusikallinen vettä. Pyöritä taikina pötköksi leikkuualustalla ja leikkaa 16 palaksi. Painele taikina pieniin piirakkamuotteihin: kertakäyttöiset alumiiniset muffinivuoat ovat aika sopivan kokoisia, paperiset eivät ole oikein tarpeeksi tukevia. Laita muotit jääkaappiin noin puoleksi tunniksi tai tunniksi.

Sekoita voi, fariinisokeri, kananmuna ja vanilja-aromi. Voin kannattaa olla joko todella pehmeää tai sitten ihan sulatettua. Vatkaa puuhaarukalla tasaiseksi massaksi.

Jaa pähkinät vuokiin. Laita päällimmäiseksi noin ruokalusikallinen täytemassaa. Massa valuu uunissa mukavasti pähkinöiden väliin, joten varo laittamasta sitä niin paljon, että menee vuoan reunojen yli.

Paista 175-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetken ennen syömistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti