31. maaliskuuta 2013

Jaanan mausteriisi

yksikyntinen valkosipuli
kaksi kertaa valkosipulin kokoinen pala inkivääriä
4-5 tähtianista
0,5 dl ruokaöljyä
0,5 tl kurkumaa
4 dl basmatiriisiä
8 dl vettä

Pistä öljy hellalle paksupohjaisessa kattilassa. Viipaloi öljyn sekaan valkosipuli ja inkivääri ja heitä tähtianikset. Paista pari minuuttia. Lisää riisi ja kurkuma, kääntele niin että kaikki jyvät ovat öljyssä. Lisää vesi. Kiehauta kannen alla. Kun riisi kiehuu kunnolla, hämmennä kerran varmistaaksesi että mitään ei ole tarttunut pohjaan. Käännä sitten levy pois päältä, mutta jätä kattila levylle ja peitä sen kansi käsipyyhkellä, patalapulla tai muulla vähän lämpöä eristävällä. Odottele 15-20 minuuttia.

Kurkuma on mukana lähinnä värin vuoksi, sen voi jättää poiskin.

1 kommentti:

  1. Blogissasi on monta hyvää reseptiä - mitä jos liittäisit sen meidän Etsiresepti.fi sivustoon, jotta voisimme linkittää siihen?

    Etsiresepti on hakukone, joka kokoaa Suomen parhaat ruokasivut ja blogit internetistä. Monet sadat ovat jo ilmoittautuneet tänne ja hyötyvät siitä, että annamme heille yhä enemmän liikennettä.

    Liittyäksesi ilmaiseksi Etsireseptiin, klikkaa vain tästä: http://www.etsiresepti.fi/mene-mukaan-ruokablogien-kärkeen

    Ystävällisin terveisin,
    Etsiresepti.fi

    VastaaPoista