17. toukokuuta 2013

Syökää hevosta: Merihevosen pihviä

Hevosen syöminen on eläinsuojeluteko, ja hyvän mielen lisäksi siitä tulee hyvä ja kylläinen olo. Vihkonen hevosreseptejä Hippoksen sivuilla.

Itse teen samoilla ohjeilla kuin naudanlihaa. Liha on hieman isosyisempää ja tummempaa.

Merihevosen pihviä (eli merimiespihviä hevosesta):

Kimpale paistia (800g), voita, kiinteitä perunoita 10-12 kpl koon mukaan, 2 sipulia, suolaa, mustapippuria. Lihalientä 4 dl ja olutta 3 dl. Oluen voi vaihtaa myös lihaliemeen, mutta tekee siitä sitten tujumpaa.

Tarvitset hyvän veitsen, kannellisen uunipadan ja paistinpannun.

Nosta liha huoneenlämpöön etukäteen. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Silppua sipuli. Leikkele liha pikkuruisiksi pihveiksi ja ruskista voissa pannulla.  Laita pataan kerros perunoita, sitten pikkupihvilöitä, mausta ja sipulia päälle. Toista kunnes kerrokset loppuvat. Pese paistinpannu lihaliemellä, kaada se pataan ja lisää sinne myös olut. Laita vielä pinnalle muutama lastu voita ja rohkeuden mukaan heitä pippureita kaveriksi. Jos maustepippuria on kokonaisena, niin sekin menee sujuvasti samassa.

Laita uuniin 225 asteeseen ilman kantta n. puoli tuntia.  Laske sitten uunin lämpö 150 asteeseen ja peitä kannella. Kypsyttele useampi tunti, mutta parin tunnin jälkeen tarkista pitääkö nestettä lisätä. Käytä kiehuvaa vettä lisänesteenä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti