23. helmikuuta 2009

Marinadi (poron) kielelle

Tässä kokeellinen marinadi parin kuukauden takaa. Eka kerta ikinä, kun teen kieltä, ja eka kerta, kun marinoin niitä. Tämä oli kahdesta kokeillusta parempi. Kielenkeitto-ohjeeni eivät ehkä ole ihan tarkimmasta päästä, google auttaa, jos jotain jää epäselväksi. Poron kieli maistui myös kaltaiselleni naudankieleen epäilyksellä suhtautuvalle, suosittelen. Marinadilla tai ilman, kummatkin ovat hyviä.

Poron kieli
Vettä (sen verran, että kieli peittyy)
Suolaa
Pippuria
Laakerinlehti

Marinadi:
2 osaa oliiviöljyä (esim. 1dl)
1 osa valkoista balsamicoa (esim. 0.5 dl)
timjamia
suolaa

Keitä kieli kypsäksi. Vaikka poron kieli on pieni, niin siinä menee kyllä tunteja. Useiden ohjeiden perusteella se tulkitaan kypsäksi, kun nahka irtoaa helposti. Se on sitä ennen jo pehmeää.

Jäähdytä kieli, tee marinadi, ja laita molemmat pussiin. Anna olla yön jääkaapissa. Kelpaa ruoaksi, leivänpäälle ja sellaisenaankin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti