3. tammikuuta 2011

Sieni-perunasalaatti

Uudeksivuodeksi tuli tehtyä vähän kokeellista perunasalaattia "mitähän kaikkea tällaiseen menee?" -periaatteella. Perunasalaatin tekoon kannattaa varata aikaa reilusti, sillä keitetyt perunat on helpompi paloitella ja ne pysyvät paremmin koossa kunnolla jäähdytettyinä ja itse salaatti on parhaimmillaan maustuttuaan viileässä yön yli.

3-4 isoa kiinteää perunaa (noin 4-500 g)
2 maustekurkkua
1 pienehkö omena (mieluummin vähän kirpeää ja mehukasta kuin makeaa ja jauhoista lajiketta)
1 sipuli
1 tölkki metsäsienikuutioita tai noin 150 g suolaliemeen säilöttyjä metsäsieniä huuhdeltuina, valutettuina ja kuutioituina
noin 3-400 g majoneesia

Kuori perunat, paloittele tarvittaessa ja keitä. Varo keittämästä ylikypsiksi. Jäähdytä perunat kunnolla jääkaapissa.

Kuutioi maustekurkut ja omena ja silppua sipuli hyvin pieneksi. Kuutioi jäähtyneet perunat pieniksi, enintään noin sormenpään kokoisiksi paloiksi. Sekoita ainekset kulhossa. Lisää joukkoon (tarvittaessa huuhdellut ja valutetut) sienet silputtuina. Sekoita joukkoon reilusti majoneesia, oman maun mukaan. Laita salaatti maustumaan viileään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Sekoita salaattia pari kertaa maustumisen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti