16. maaliskuuta 2011

Pekoni-pähkinäspagetti

Tein variaation tagliatellesta, johon minulla on resepti Jossain(TM), ja tästä versiosta tuli itseasiassa paremman makuinen kuin alkuperäisestä. Annos on taas suurperheversio, mutta on helppo esim. puolittaa.

3-350 g pekonia
noin 80 g hasselpähkinärouhetta
200 g yrttimaustettua tuorejuustoa (esim. creme bonjour yrttitarha)
2,5 dl kolmen sipulin ruokakermaa
nippu kevätsipulia

500 g spagettia

(suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan)

Paloittele pekoni ja laita pannulle paistumaan. Kun pekoni alkaa kypsentyä niin, että rasva tirisee pannulla, lisää joukkoon hasselpähkinärouhe ja tuorejuusto. Sekoittele välillä, että juusto sulaa. Lisää joukkoon ruokakerma ja jätä miedolle lämmölle.

Silppua kevätsipulia maun mukainen määrä.

Kiehauta vesi, suolaa kevyesti ja laita spagetti kiehumaan. Kun spagetti on kiehumassa, lisää kastikkeen joukkoon vielä kevätsipulisilppu. Maista kastiketta: mikäli tuorejuusto, ruokakerma ja kevätsipuli eivät riitä mausteiksi, lisää suolaa ja mustapippurirouhetta maun mukaan.

Kun spagetti on sopivan kypsää, valuta ja laita tarjoiluastiaan (tai takaisin kattilaan). Sekoita kastike joukkoon ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti