6. maaliskuuta 2011

Poikamiehen kermainen pastakastike

Tämä on yksinkertainen yhden hengen pastakastike, valmistusaika n. puoli tuntia, tehollista työtä 5-10 minuuttia. Jippona on se, että iskukuumennettu kerma säilyy monta kuukautta, kuiva pasta ikuisesti ja pakastepihvikin riittävän pitkään, joten kaikki tarpeet voi hankkia kotiin paria kuukautta ennen.

Lihaa - esim. Lidlin pakastepihvi tai lihaisaa makkaraa (chorizo)
desi kermaa
mausteita
pastaa, esim. tagliatellea

Leikataan liha pieniksi paloiksi ja jos ei ole valmiiksi kypsää ruskistetaan pienessä kattilassa. Lisätään desi kermaa ja sen verran lämpöä että alkaa kuplia. Keitetään kasaan ja maustetaan. Suolaa, pippuria, chiliä, basilikaa, sen mukaan mitä kaapissa on ja mikä maistuu. Itse suosin Vii Voanista saatavaa ytyisää "Chili and roasted garlic"-tahnaa.

Kun kastike on kiehumassa isoon kattilaan vettä pari litraa ja kiehumaan, ripaus suolaa sekaan. Kun vesi kiehuu, pastat sinne ja sekoitetaan välillä, kuten kastikettakin. Kun pasta on kypsää (al dente, paketin kyljestä se pienempi minuuttimäärä), kaadetaan lävikköön, ravistellaan ja lautaselle. Pastaan voi sekoittaa tässä kohdassa voita tai oliiviöljyä ja sitä voi maustaa maustepippurilla (kannattaa kokeilla, maustepippuri sopii oikeasti pastalle). Sitten kastike päälle. Jos taloudessa on parmesania tms. sitä kannattaa raastaa annoksen päälle.

Nauhapastaa ja spagettia syötäessä oikeakätisten kannattaa kiertää haarukkaa vastapäivään, tällöin hännät roikkuvat haarukan ulkopuolella ja kun haarukkaa kiepauttaa puoli kierrosta suuhun viedessä, hännät nousevat siististi sisään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti