28. kesäkuuta 2013

Kylmä avokadokeitto

Jatkan hellepäivän ruokien linjalla. Tästä tulee muutama pieni alkuruokakeittoannos tai pari-kolme kunnollista reilua keittokulhollista. Keiton jäähdyttäminen kestää aika pitkään, joten tämä ruoka kannattaa tehdä vaikka edellisenä iltana valmiiksi jääkaappiin.

2-3 avokadoa (2 isoa tai 3 pienempää)
7 dl vettä
1-2 kasvisliemikuutiota tai kasvisfondia maun mukaan
1-2 dl kuohukermaa
1 rkl maissijauhoa
suolaa tai yrttisuolaa
2 rkl sitruunamehua
vajaa maustemitta valkopippuria

Laita joku sopivan kokoinen astia, esim. iso kannellinen kulho, valmiiksi jääkaappiin tai pakastimeen jäähtymään.

Koverra avokadot ja soseuta hedelmäliha haarukalla mahdollisimman tasaiseksi. Sekoita maissijauhot ja kerma.

Kiehauta vesi. Lisää liemikuutio tai fondi sekä avokadosose ja kerma-maissijauhoseos. Kiehauta ja vatkaa tasaiseksi. Lisää sitruunamehu ja mausteet. Hauduta pari minuuttia. Tarvittaessa surauta keitto vielä tasaiseksi sauvasekoittimella.

Kaada keitto kuumasta kattilasta valmiiksi viilennettyyn astiaan ja suoraan jääkaappiin. Tarjoile kylmänä.

Keiton voi tarjoilla myös kuumana; laita päälle vähän ranskankermaa mausteeksi ja koristeeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti