28. tammikuuta 2010

Linssimureke

2,5 desiä (raakana) linssejä
vettä
50 g voita
1 sipuli
2 porkkanaa
(muita kasviksia tai säilykkeitä, mitä nyt kaapista löytyy)
timjamia
suolaa
mustapippuria
1-2 kananmunaa
korppujauhoja
rasvaa vuuan voitelemiseen

Laita linssit kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Silppua sipuli ja porkkanat ja mahdolliset muut raa'at kasvikset. (Kun sanon silppua, tarkoitan että aika pieniksi mutta ei mössöksi.) Sulata voi pannussa, laita sinne silputut kasvikset ja mausteet. Jos et tykkää timjamista, laita jotain muuta tai jätä pois. Kun linssit ja kasvikset on jotakuinkin kypsiä, sekoita ne ja mahdolliset säilykkeet toisiinsa ja anna jäähtyä vähän aikaa. Sekoita mössöön kananmunat.

Lisää korppujauhoja vähän kerrassaan ja sekoita lastalla, kunnes seos muistuttaa löysähköä lihapullataikinaa. Tarvittava korppujauhojen määrä riippuu taikinaan päätyneen nesteen ja rasvan määrästä, esim. jos laittaa tomaattimurskaa korppujauhoja tarvitaan reilusti, ja jos taas ei laita ja linsseihinkään ei jää vettä, ei välttämättä tarvita ollenkaan.

Voitele leipävuoka, kaada mössö sinne ja tasoita pinta lastalla. Paista 200 asteessa 45-50 minuuttia. Anna murekkeen jäähtyä vähän aikaa mikäli aiot yrittää kumoamista ehjänä pois vuuasta (itse otan lusikalla suoraan vuoasta).

Linssimureke maistuu hyvältä myös kylmänä, syön sitä voileivän päällä. Lisäksi siitä tulee erittäin hyvää kun sen seuraavana päivänä paistaa viipaleina pannussa, varsinkin jos asiaan liittyy pekoni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti