9. tammikuuta 2010

Pekoni-metsäsienikastike

Tämä kastike maistuu oikein hyvältä esimerkiksi perunamuusin tai basmatiriisin kanssa. Tai kylmänä muhennoksena ruisleivän päällä! Annos on taas isoa perhekokoa.

2 isoa sipulia (tai maun mukaan)
2 pakettia (n. 300 g) pekonikuutioita
n. 200-250 g suolattuja metsäsieniä
2 dl ruokakermaa (15%, ei kevyempää, tai mahd. oikeaa kermaa)
1 rkl maissijauhoa
Mustapippurirouhetta
Tilkka vettä
Öljyä paistamiseen

Liota tai huuhtele sienistä ylimääräinen suola pois. Pilko sipulit pieniksi ja kuullota pannulla öljyssä. Lisää joukkoon pekoni ja kypsennä. Kun pekoni on kypsää, lisää huuhdotut sienet ja pieni tilkka (n. 1 dl) vettä. Ripottele maissijauho päälle tasaisesti ja sekoita. Kaada lopuksi joukkoon kerma (ja huuhtele tarvittaessa pienellä vesitipalla kermapurkin sisältä loputkin kastikkeeseen). Kiehauta niin, että kastike (muhennos) sakeutuu. Mausta mustapippurilla maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti