4. helmikuuta 2010

Syömäkelpoista soijaa

Soija ei ole minusta helppo ruoka-aine, vaikka se kuivatavarana säilyy hyvin ja on nopeaa laittaa. Sen maku on vahva ja tulee läpi maustamisesta huolimatta. Tämä viritys oli yllättävän syötävää.

5 dl tummaa soijarouhetta
1 l vettä
voita tai öljyä, reippaasti
1-2 kasvisliemikuutiota tai 1.5 tl suolaa

Soija kaadetaan paistinpannulle sulaan rasvaan sellaisenaan. Aloitetaan vesimäärän lisääminen ja hämmennellään samalla, lisätään murskattu kasvisliemikuutiot tai suola. Paisteluun menee soijan kypsentelyyn vaadittava viisi minuuttia ja melkein koko litra vettä imeytyy.

Sitten otetaan purkki kookosmaitoa ja punaista curry-tahnaa. Kookosmaito menee kaikki, curry-tahnaa sietämisen mukaan. Jos haluaa vetelämpää, voi käyttää toisenkin tölkin kookosmaitoa ja vastaavasti lisää curryä. Jos on kaapissa ylimääräisiä vihanneksia, niitä voi lisäillä.

Annos on aika tuhdin kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti