28. helmikuuta 2010

Nopeahko, helppo ja täyttävä katkarapu-sieni-rehu-muna-aamiainen kahdeksalle

Perheeni palasi Lapista ja haettuani heidät junalta rupesivat lumitöihin, joita oli viikon aikana kertynyt. Itse en toipilaana osallistunut, vaan päätin olla hyödyllinen tuottamalla aamiaisen. Vilkuilu pakastimeen ja jääkaappiin tuotti seuraavaa:

  • Kilo katkarapuja(suolavedessä keitettyjä pakasteita)
  • puolisen kiloa sipulia
  • 400 g herkkutatteja kuutioina
  • 300 g vihreitä papuja
  • 300 g voita (vähemmälläkin ehkä juuri ja juuri pärjää, jos tarkoitus ei ole ruokkia kahdeksaa nälkäistä aikuista tai aikuisen verran syövää näillä aineksilla niin, ettei ihan heti tarvitse miettiä uutta ruokaa)
  • 4 dl ruokakermaa(ois varmaan ihan hyvää ollu ilmankin)
  • 7 kpl jotain epämääräisiä nopan kokoisia kuutioita pakastettua, valmiiksi puristettua valkosipulia. Ihme multimediaa.
Kaikki pannulle(iso) paitsi kerma vasta kun alkaa näyttää muuten valmiilta. Sekoitellaan sen verran, ettei mikään kärähdä. Pakasteissa on suoraan pakastimesta se kiusallisuus, että niiden sulaminen vie paljon energiaa ja niistä irtoaa melkoisesti nestettä sen yhteydessä, joten varsinkin tällaisilla määrillä menee hetken aikaa ennen kuin nestettä on haihtunut sen verran, että jotain enemmän paistamista kuin keittämistä muistuttavaa voi kauheasti tapahtua. Katkarapu ja herkkutatit tuovat siinä määrin kivasti makua, että valkosipalikin on siltä kannalta optionaalinen, mutta voitokas.

Munaa!
  • parikymmentä munaa
  • 2 dl kermaa
  • öö, teelusikallinen(?) suolaa
sekaisin ja pannulle ja sekoitetaan kunnes näyttää hyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti