14. helmikuuta 2010

Porkkana-bataattikeitto

1-2 sipulia
6 porkkanaa
2 bataattia
purkki kookosmaitoa
öljyä sipulin kuullottamiseen

1-2 rkl punaista currykastiketta pullosta (tai 1-2 tl tahnaa), voinee korvata chilikastikkeella tai muunlaisella chilillä
1 rkl oreganoa
1-2 tl rouhittua mustapippuria
loraus soijakastiketta
1 tl suolaa

Ehkä myös: puolikkaan limen mehu, inkivääriä

Pilko porkkana ja bataatti, keitä pehmeäksi mahdollisimman vähässä vedessä. Kun keittää kannen alla ja sekoittaa välillä, ei tarvitsi edes saada kokonaan peittymään veteen, ylimmät kypsyvät höyryssä. Samalla kuullota sipuli pannulla, ja lisää kattilaan. (Voi tietysti aloittaa kuulottamalla sipulin aluksi kattilassa, ja sitten lisätä juurekset ja veden. Tai kuullottaa kaiken erissä pannulla ja vaiheittain lisäillä kattilaan.) Keitä ehkä vielä vähän. Soseuta, lisää kokoosmaito ja mausteet. Anna hautua vähän aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti