24. helmikuuta 2010

Omenakaurapikkuleivät

200 g voita
3 dl sokeria
0.5 dl siirappia
1 kananmuna
4 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniliinisokeria
1,5 tl kanelia
6 Eloveenan omenakaneli-pikapuuroannospussia (= n. 5 dl kaurahiutaleita)
vähän kylmää vettä

Jos voi on jääkaappikylmää, käytä sitä noin 30 sekuntia mikrossa, että se pehmenee ja vähän sulaa reunoilta. Sekoita sokeri ja siirappi voihin kunnolla. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita käsin kunnes kaikki aineet ovat hyvin sekaisin.

Lisää vähän kerrassaan (käytä kulhoa nopeasti hanan alla) kylmää vettä, kunnes juuri ja juuri saat taikinasta aikaan kiinteän möykyn.

Pidä taikinaa jääkaapissa n. 30 minuuttia. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

Ota taikinasta teelusikalla möykkyjä pellille. Purista jokainen möykky kämmenessä tiiviimmäksi ja litistä sitten haarukalla. (Tähän varmaan olisi joku hienompikin tekniikka, jolla tulisi nätimpiä. Mutta näin minä teen kun en osaa muutakaan.)

Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 8-10 minuuttia, kunnes ne saavat sopivasti väriä.

Pikkuleivät ovat uunista tullessa vielä pehmeitä, mutta kovettuvat jäähtyessään. Anna niiden siis jäähtyä pöydällä leivinpaperin päällä ennen kuin syöt tai laitat rasiaan.

Saman reseptin voinee tehdä millä tahansa pikakaurahiutaleilla, mulla sattui olemaan Eloveenaa ja siitä tuli oikein hyvää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti