29. tammikuuta 2011

Chilikeitto

200g jauhelihaa
1-2 sipulia
2 paprikaa
2 valkosipulia
1 tlk tomaattimurskaa
1 rkl punaviinietikkaa
5 dl lihalientä
2 rkl tomaattipyretä
1 tlk mustia papuja
chiliä
jeeraa
suolaa
pippuria

päälle tuoretta korianteria ja juustoraastetta

Kannattaa varata syvä paistinpannu ja tehdä koko hoito siinä.

Ruskistetaan jauheliha tarpeellisella määrällä rasvaa. Päälle pilkottu sipuli, valkosipuli ja paprika. Paistetaan kunnes kasvikset alkavat olla pehmeitä. Lisätään tomaattimurska ilman tölkissä olevaa mehua, joka säästetään. Paistetaan lisää kohtuullisella lämmöllä.

Sekoitetaan etikka mukaan ja perään sitten tomaattimehu ja pyree sekä lihaliemi. Kiehautetaan. Lisätään huuhdellut pavut ja kiehautetaan uudelleen.

Lasketaan lämpötilaa ja maustetaan maun mukaan. Annetaan hautua puolisen tuntia terpeen mukaan hämmentäen.

Tarjoiltaessa leviteään pinnalle silputtu tuoreet korianterin lehdet ja varret.

Tarjoillaan juustoraasteen ja maissileivän kera.

Tämä on mukailtu aika suoraviivaisesti täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti