29. tammikuuta 2011

Maissileipä

2,5 dl maissijauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
1 tl soodaa
2,5 dl piimää
1 muna
0,5 dl voisulaa

Sekoitetaan kuiva-aineet sekaisin kulhossa. Sekoitetaan piimä ja muna tasaisesti toisessa. Kaadetaan piimä-muna-seos kerralla kuiva-aineisiin ja sekoitetaan. Kaadetaan lopuksi voisula mukaan ja sekoitetaan tasaiseksi.

Levitetään tasaisesti laakeaan vuokaan, neliskanttinen paras, ehkä sellainen reilu 20cm sivultaan. Tässä välissä saattaisi kannattaa antaa nousta jonkin verran.

Paistetaan 175C uunissa puolisen tuntia. Leipä on kypsää, kun siihen pistettyyn veitseen ei tartu mitään. Annetaan jäähtyä uunista ottamisen jälkeen sellainen viitisen minuuttia, minkä jälkeen kumotaan pois jäähtymään lisää ennen leikkaamista.

Sokerin osallisuudesta on ilmeisesti oppiriitoja. "If God would have liked to have sugar in cornbread, it would be called cake." Mutta en nyt kuunnellut Jumalaa enkä etelävaltiolaisia tässä. Toisaalta en käyttänyt kosher suolaakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti