14. tammikuuta 2009

Chilakat

Näitä chilimaustettuja silakkarullia olen tehnyt muutaman kerran ja silakka nousikin oikeastaan tämän myötä uudeksi arkisuosikikseni. Pohjana on Yhteishyvässä 10/07 julkaistu resepti, mutta olen tuunannut cross-kitchen-astetta reippaasti ylöspäin. Resepti toimii varmasti ihan hyvin myös vaikkapa kirjolohisuikaleilla, silloin ei tarvitse rullatakaan.

400 g silakkafileitä
suolaa
itämaista maustesekoitusta *)
(rasvaa uunivuoan voiteluun)

Liemi:
2 dl ruokakermaa (tai smetanaa/creme fraichea, tai jopa kookosmaitoa)
4 rkl tomaattipyrettä (tai ketsuppia)
3 rkl makeaa chilikastiketta
(tuoretta tai kuivattua chiliä maun mukaan)
(tuoretta inkivääriä tai galangaa viipaleina/raasteena)
(½ nippua tuoretta korianteria)

Jos käytät pakastekalaa, sulata fileet kohmeisiksi. Levitä silakkafileet työlaudalle nahka lautaa vasten. Ripottele päälle suola ja mausteet. Käännä fileet ja rullaa päästä pyrstöön päin siten, että nahkapuoli jää sisäänpäin. Lado rullat voideltuun uunivuokaan vaakaan "saumakohta" pohjaa vasten, etteivät rullaudu itsekseen auki (pienessä vuoassa olen latonut myös pystyyn). Sekoita liemen ainekset ja kaada rullien päälle vuokaan. Saksi pinnalle tuoretta korianteria. Pinnalle voi vielä halutessaan jauhaa mausteita (mustapippuria, anista tms).

Kypsennä uunissa 175 asteessa n. 40 minuuttia. Itse olen usein kypsentänyt kannellisessa uunipadassa pidempäänkin (loppuaika miedommalla lämmöllä), pitkä haudutus syventää makua ja pehmentää fileisiin mahdollisesti jääneet pikkuruodot.

*) Käyttämäni Aasia-mausteseos sisältää pääasiassa korianteria ja fenkolia sekä pienempiä määriä mustapippuria, chiliä, inkivääriä, kardemummaa, kanelia ja neilikkaa. Käytä siis ihan mitä sattuu löytymään (jauhettuna/kokonaisena/morttelissa murskattuna).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti