Teen nykyään ihan suhteellisen usein kaalipataa erilaisin variaatioin. Tämä versio syntyi eilen, ja yön yli pohdiskeltuani totesin että taitaa olla muistiin kirjoittamisen arvoinen. Määrästä syntyy iso padallinen.
Puolikas kaali
(Sipulia)
Ruokaöljyä
Noin 1,5 dl quinoa-siemeniä
Pari dl suolapähkinöitä
Kasvisliemikuutio
Paprikajauhetta
Muskottia
Purkki Creme cuisinen ranskansinappi-yrttituorejuustoa
(Pilko sipuli) Huuhtele quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna kattilan pohjalla reilu loraus ruokaöljyä. Lisää quinoa ja suolapähkinät (ja sipuli) ja kääntele hetken aikaa öljyssä. Mausta, lisää kasvisliemikuutio ja puolisen litraa vettä. Anna kiehua sillä aikaa kun suikaloit kaalin. Lisää kaali, sekoita, ja lisää tarvittaessa vettä kunnes kaali juuri ja juuri peittyy. Keitä välillä sekoitellen kunnes kaali on kypsää. Lisää joukkoon tuorejuusto ja lämmitä.
20. tammikuuta 2009
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Vinkki: myös hapankaali sopii kaaliruokiin erinomaisesti. Osan reseptin kaalimäärästä voi korvata hapankaalilla (rasia = 400 g). Haudutus tekee mausta lempeän ja pyöreän.
VastaaPoista