9. tammikuuta 2009

Kermainen Jauheliha-kasvis-perunavuoka

Tämä tuli useamman vuotta sitten kehitettyä Ropeconin alla kun mietin mitä tekisi jääkaappiin Ropeconin ajaksi ruuaksi ja rupesin miettimään että valkosipuliperunat on hyviä, saisko siihen mukaan lisukkeet kanssa. Edelleen teen tätä säännöllisesti silloin tällöin.

n. 400g jauhelihaa
1 pussi valkosipuli-peruna pakastetta (voi tehdä pelkällä perunaviipaleillakin)
1 pieini tölkki kokonaisia säilykeherkkusieniä
1/3 pussi pakastettuja porkkanasiivuja (voi käyttää tuorettakin porkkanaa)
1 paprika
1/2 tölkkiä hillosipulia
n. 3-4 dl ruokakermaa
1 Maggi liha fondokuutio (tai jotain muuta lihafondia)
mausteita: suolaa, valkopippuria, paprikaa

Ruskista jauheliha ja lisää fondikuutio ja mausta normaalisti pippurilla ja paprikalla. Pilko paprika isoiksi paloiksi. Lado vuokaan perunaviipaleet, porkkanaviipaleet, herkkusienet, ja hillosipuli sekoita joukkoon jauhliha. Sekoita kermaan valkopippuria ja suolaa (itse laitan varsin reippaasti) sen verran kuin lisäisit valkosipuli perunoihin normaalisti ja kaada kerma vuokaan. Paista valkosipuli-perunoiden paisto ohjeen mukaan (vaihtelee vähän merkin mukaan). Tuoreita perunaviipaleita käytettäessä paista n. 1 tunti 200 C uunissa.

Ohjetta voi varioida tekemällä ilamn valkosipulia käyttämällä pelkkiä perunaviipaleita ja lisäämällä esim jotain voimakasta juustoa (musta koskenlaskija tai aurajuusto) .

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti