13. tammikuuta 2009

Kinkkukermapasta

Kinkkukermapasta on meidän kotikeittiömme perusruoka ja lasten lemppareita. Alunperin resepti on äidiltä, joskin äidin versio maistuu nykyään aivan erilaiselta. Tämä ohje on siihen isoon padalliseen jonka itse teen.

500-600 g palvikinkkukuutioita tai -suikaleita
1 purkki ruokakermaa, esim. Valion 3 juuston ruokakermaa
(Sipulia)
(Tomaattipyreetä)
Suolaa ja mustapippurirouhetta
Noin 7 dl makaronia
1-2 lihaliemikuutiota

Jos laitat ruokaan sipulia, pieni ensin sipulit ja kuullota kevyesti öljyssä. Lisää palvikinkku ja halutessasi tölkki tomaattipyreetä, lämmitä. Lisää ruokakerma sekä mausteita maun mukaan. (Valmiiksi maustetussa ruokakermassa on suolaa tarpeeksi lapsiperheen makuun.) Anna hautua miedolla lämmöllä hetken aikaa.

Keitä makaronit lihaliemessä. Valuta hyvin. Sekoita makaronit ja kastike.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti