8. tammikuuta 2009

Glasun peruna-porkkanasosekeitto broilerisattumilla

Tämä soppa on meidän perheessämme edelleen ihan suhteellisen usein syötyjen ruokien listalla. Kaivoin tekstin internetsivujen taivaaseen jo siirtyneiltä Rhian #ae-reseptisivuilta, siitä myös muinaiseen nickiin viittaava nimi.

6 isoa perunaa
6 isoa porkkanaa
n. 8 dl vettä
2 lihaliemikuutiota
200gr yrttituorejuustoa
tilkka maitoa
n. 400-500 grammaa hunajamarinoituja broilerinsuikaleita
3 sipulia

Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita isoon kattilaan ja lisää vettä niin että kasvikset juuri peittyvät. Murenna joukkoon kaksi liemikuutiota. Keitä kasvikset kypsiksi.

Kuullota pannulla sipulit ja lisää broilerinsuikaleet joukkoon. Paista kypsäksi.

Kun perunat ja porkkanat ovat kypsiä, soseuta ne sauvasekoittimella keitinliemeen. Lisää tämän jälkeen joukkoon tuorejuusto sekä broileri-sipuliseos ja kiehauta. Jos keitto on liian paksua, lisää joukkoon tilkka maitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti