10. tammikuuta 2009

Mysin uunisipulit

Mysi Lahtisen ruokapalstalta Hesarin kuukausiliitteestä joskus viime vuosituhannelta.

Sipuleita
Kanalientä (kuutio tai fondia tai jotain, voi korvata kasvisliemellä)
Voita
Hunajaa
Homejuustoa

Keitä sipuleita liemessä, vaikka 20 min. Laita paistinpannulle hunajaa ja voita, vaikka 1-2 rkl kumpaakin, ja paista sipuleihin jonkin verran väriä pintaan. Asettele sipulit vuokaan. Kaavi pannulta hunajavoi sipulien päälle. Sulata kattilassa homejuusto (jos on iso juusto, ehkä vain puolikas) osaan liemestä (tämän voi tehdä jo sipulien paistamisen aikana), ja kaada vuokaan sipulien päälle. Tai ei nyt tarvitse kovin tarkkaan sulattaa, kunhan nyt ainakin juuston murentaa ja vähän aikaa antaa olla liemessä. Homejuustoliemen ei tarvitse peittää sipuleita kokonaan, vaan vaikkapa puoliksi, tai 30%, tai 70% tai jotain. Että jos keitettäessä sipulit juuri ja juuri peittyivät, ja vuoka ja kattila ovat n. samankokoisia, ehkä n. puolet keitinliemestä voi ottaa homejuustoliemen tekoon. Paista uunissa... emminätiedä, vaikka 200 C ja puoli tuntia, tai ehkä 150 C tai 45 min.

Sipulien määrä riippuu käytettävän vuoan koosta, yleensä pyrin yhteen kerrokseen sipuleita ettei vuoan pohjalle jää tyhjää. Jos haluaa paljon sipuleita ja on syvä vuoka, varmaan useampikin kerros toimii. Silloin alempien sipulien yläosa ei tosin saa väriä uunissa, mutta on ne silti hyviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti